Giresun Üniversitesi Gençlik Projeleri Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu programın konuğu İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş ve Kalpix şirketi sahibi Suat Nurdemir’idi.
Program kapsamında Türkiye’de girişimciliği değerlendiren ve gençlerin sorunlarını dinleyen Durmuş, gençlere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.
Vizyon eksikliği var.
Türkiye’de girişimcilerin başarısızlığının en büyük nedeni vizyon eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Diğer bir nokta da ailelerin memurluğa teşvik etmesi ve başarı hikayelerinin az olması girişimci adaylarını olumsuz etkilemektedir.
250 bin kişiye istihdam sağlandı.
Amerika’da 2009 yılı içinde melek yatırımlar ile 57.225 şirkete (girişimciye) 17,6 milyar dolar sermaye yatırılarak, 250 bin kişiye istihdam olanağı sağlandı. Türkiye’deki melek yatırım ağının da daha da genişletilerek daha fazla projenin desteklenmesi gerekir.
Toplumsal moral ve motivasyonun artmasına katkı sağlar.
Girişimciliğin ülke ekonomisinin kalkınmasına, refahına, toplumsal moral ve motivasyonun artmasına katkı sağlar. Türkiye’de girişimcilerin ve onların başarı hikayelerinin artmasıyla birlikte ülke 2023 hedeflerine daha rahat ulaşılabilecektir.
Gençlerin önü açılmalı.
En büyük enerjimiz ve insan kaynağımız olan üniversite gençliğinin önünün açılması ve bu süreçte gençlere yol gösterilmesi gerekmektedir. Burada hem sivil toplum kuruluşları, hem de sanayi- ticaret odası yol gösterici olmalıdır.
Girişimcilik bir idealdir.
Girişimcilik gerek yaşadığınız toplumu gerekse hayatı değiştirmek için bir idealdir. En büyük tavsiyem ideallerinizden vazgeçmeyin.
Konferansta konuşan Kalpix şirketi sahibi Suat Nurdemir gençlere deneyimlerini aktararak genç girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu.
17 yaşında girişimci oldum.
Girişimcilikte zorluklar olabilir; ama girişimcinin hayallerinden vazgeçmemesi gerekir. Daha 17 yaşında iken iş yaşamına girdim. Bu süreçte birçok problemle karşılaştım; Nitekim hedeflerim ve ideallerim ile bunun üstesinden geldim.
|