2B konusunda kararlı olduklarını belirten Samani, “Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması noktasında ilgili bürokratlarla görüşmeler yapıyoruz” dedi
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Kadın Kolları İl Başkanı Gökçen Enç, AK Parti Kepez İlçe Kadın Kolları tarafından haftalık düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Antalya’da 45 bin hektar 2B arazisi olduğunu belirten Samani, “2B arazileri üzerine plan, yol, sokak, okul yapamıyor. Yaptığınız takdirde planlarınız iptal ediliyor. Bu arazileri biz 2B yapmadık. Muhalefet ‘AK Parti ormanları talan etti’ diyor, böyle bir şey yok. Bu alanlarda planlama yapılamadığı gibi hiçbir şekilde genişleme de yapılamaz. 2B sorunu çözüldüğünde, aileler birleşecek ve kendi arazileri içerisinde ev yapabilme imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.
Görüşmeler yapılıyor
“Birileri 2B meselesine “AK Parti hazine arazilerini satacak, kasaya para dolduracak” diye bakıyor” şeklinde konuşan Samani, “Biz ise, insanlarımızın sorununun çözümü olarak bakıyoruz. Bu insanların sorununu çözerek, ülkenin elde edeceği değer, 2B arazilerini satarak devletin elde edeceği değerden daha da yüksektir. Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması noktasında ilgili bürokratlarla görüşmeler yapıyoruz. Kepez’de bazı tapularının üzerine şerh kondu. Bundan önce de devlet vatandaşın tapularına, çok eski dönemde ormandan geçmiş olan tapularına dava açtı ve kazandı” dedi.
Şerh konuldu
“Tapular vatandaşın elinden alındı” diye konuşmasını sürdüren Samani, “Orman Genel Müdürlüğü 1946 yılında çalışma yaparak orman sınırlarını belirlemiş, 1962 yılında Tapu Kadastro tapu çalışması yapmıştır. Aradan 50 yıl geçtikten sonra Orman dava açıyor ve ‘1946 yılında sınırımı belirlemiştim, tapu kadastro benim yaptığım çalışmayı hiçe saydı’ diyerek tapuların iptalini istiyor. Burada dava konusu olabilecek yerlere Bayındırlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak buralara şerh koydu. Çok geçmiş dönemde ormandan çıkmış, 1950’li yıllarda tapuları kesilmiş olan ve tekrar ilgili kurumun dava açabilecek olduğu yerlere şerh konuldu. Amacı, ilgili kurum dava açtığı zaman vatandaşın tapusunu kaybetmemesidir. Bu konan şerh vatandaşın lehinedir. Vatandaşın yerine şerh konularak, 2B yasası çıktıktan sonra şerhin kaldırılması ve tapunun elinden gitmemesi mi daha önemli, yoksa dava açılarak tapunun elinden gitmesi ve devlete para ödemek durumunda kalmak mı daha iyi olur. Elbette ki, şerh konulması daha doğrudur. 2B sorununun çözümü için, Defterdarlık, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticelenmek üzeredir.”
|