TİSOYAB Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya imar planını hazırlayan komisyonda bulunan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Emekli Orman Mühendisi Süleyman Kaçar, Akdeniz Üniveristesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Orhan Ünal, TİSOYAB Başkan Yardımcısı Ali Keleş, Manavgat Belediyesi Şehir Plancısı Özgür Karasoy katıldı.
Toplantıda Sorgun ormanında yapılan ve uygulanacak olan tüm çalışmalar detaylı olarak anlatılırken, planın önümüzdeki günlerde Manavgat halkı ile yapılacak olan toplantıda vatandaşa da anlatılacağı ifade edildi.
Sorgun ormanının yeni hali
Projeye göre Sorgun ormanında bulunan 310 hektarlık alanın etrafı yapısına göre ahşap, demir panel ile 9 km ihata duvarı yapılacak.7 adet giriş kapısı bulunacak olan çevrili alan giriş binaları ve otoparklar bulunacak. Alanın içinde itfaiye ve çöp araçları dışında araç girişine izin verilmeyecek. 404 farklı bitki ve 223 yaban hayatı türü bulunan alanda oturma grupları yağmur barınakları, seyir terasları, 5 parkur halinde tempolu yürüyüş ve koşu yolları, futbol sahası, yangın tertibatları, paratönerler, çöp konteynırları ve bilgilendirme tabelaları dışında başka bir şey yapılmayacak. Güvenlik ve masraflarının TİSOYAB tarafından karşılanacağı projenin sahibi Manavgat Belediyesi olacak. Projeye uygun imar planını hazırladığı Sorgun ormanın yönetimi ise, yasaların belirlediği şekilde tamamen uzmanlardan oluşacak. Sorgun ormanında 13 hektarlık alan ise ateşli mesire alanı olarak kullanılacak.
|