İki kolu olmayan ve bir bacağı da diğerine göre kısa olan Engelliler Milli Takım sporcusu Beytullah Eroğlu, azmiyle ve başarılarıyla görenleri şaşırtıyor.
Türkiye Bedensel Engelliler milli yüzücüsü Beytullah Eroğlu, bugüne kadar kaydettiği başarıları ve hedefleriyle görenleri şaşırtırken, çevresindeki engellilere de ilham kaynağı oluyor.
Bedensel engellerine rağmen, tebessümün eksik olmadığı çehresiyle dikkat çeken Beytullah Eroğlu, günlük faaliyetlerini ve ihtiyaçlarını sağlam bir insan gibi rahatlıkla yapabiliyor. Engelsiz bir insan gibi rahatlıkla dişlerini fırçalayabilen, elbisisini giyip çıkarabilen, yemeğini yiyebilen, bilgisayar kullanabilen ve rahatlıkla cep telefonu kullanıp mesaj yazabilen 15 yaşındaki engelli sporcu, günlük ihtiyaçlarının büyük bir kısmını sağ ayağı hatta sağ ayağının iki parmağıyla hallediyor.
Yaklaşık 12 yıldır yüzme sporuyla uğraşan ve son iki yıldır da milli takımda yüzen Beytullah Eroğlu, yılın 365 günü takım arkadaşlarıyla antrenmanlara çıkarak şampiyonalara hazırlanıyor. Daha önce ulusal müsabakalarda bir çok madalya kazanan, ardından Avrupa Şampiyonluğu bulunan ve sırada 'Avrupa Paralimpik Oyunları'nda madalya almayı hedefleyen Beytullah Eroğlu’nun, Paralimpik Olimpiyatlarda madalya almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Gün içerisindeki 7 saate varan yoğun antrenman temposuyla olimpiyatlara hazırlanan Beytullah Eroğlu, Giresun´daki yılın ikinci kampının ardından, yıl içerisinde de olimpiyat hazırıkları için toplam 11 farklı ilde kampa girecek.
Kendisiyle engelleri konusunda açılan her mevzuyu, bir şekilde hayatın pozitif yönlerine çekip mütebessim yüz ifadesiyle noktalayan Beytulah Eroğlu, hayata bardağın dolu kısmıyla bakmak gerektiğine vurgu yaparak, “Yaşamak güzeldir. Bunun, engelli ya da engelsiz olmayla bir ilgisi yoktur. Hayata siyah gözlükle bakan insanlar bunu böyle algılayamaz. Benim tavsiyem, hayata pembe gözlükle bakıp, olumsuzlukları değil de olumlu olanları görüp, bardağın dolu tarafını görmektir.” şeklindeki mesajıyla da bedensel engelli arkadaşlarına çağrıda bulunuyor.
HORONAGA |