Kırcami sorununu tek başına çözmesinin mümkün olmadığını kaydeden Akaydın, bölgenin imara açılabilmesine yönelik gerekli kararların alınması için merkezi hükümet kurumlarına 2 kez yazı yazdığını ancak cevap gelmediğini belirtti. Akaydın, “Vatandaşın talepleri doğrultusunda sorunu çözmek istiyorum ancak imar hukuku şu an buna izin vermiyor” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Şirinyalı, Meydankavağı ve Topçular mahallelerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. Başkan Akaydın, 26 ayda her biri 1 milyon lira ile 83 milyon lira arasında değişen 26 projeyi başlattıklarını ya da bitirdiklerini söyledi. En büyük yatırımı altyapıya yaptıklarının altını çizen Akaydın, görev süresi içinde Antalya’ya 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapacağını kaydetti.
2 yılda İstihdam Ofisi ile 4 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini anlatan Akaydın, her gün 15 bin çocuğa ücretsiz süt dağıttıklarını ifade etti. Çok yakında Türkiye’nin en büyük akvaryumunun temelini atacaklarını belirten Akaydın, Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracaklarını söyledi
Hizmete açılan Güneşev’de elektrik üretimine başlandığının altını çizen Akaydın, “Burada halka güneşten nasıl bedava elektrik elde edileceğini gösteriyoruz. Güneşev şu anda kendi elektriğini üretiyor. Hatta ürettiği elektriğin bir kısmını Cam Piramit’e veriyor. İşte bedava elektrik. Devlet güneşten elektrik üretiminin arkasında olmalı” dedi.
Antalya’ya 2 yılda 165 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Akaydın, 2010’da 100 bin ton asfaltla rekor kırdıklarını, asfaltta en büyük payı Kepez İlçesi’nin aldığını vurguladı.
Antalya’ya yakışır şekilde düzenlenen Düden Park’ın ikinci kısmının yakında açılışını yapacaklarını söyleyen Akaydın, şöyle konuştu: “Sarısu’yu merkezi hükümetin tüm engellemelerine rağmen hizmete sokacağız. 300 yataklı gençlik sosyal tesislerinin yakında temelini atacağız. Sil baştan düzenlediğimiz Kapalı Yol’u Mayıs sonunda hizmete sokuyoruz. 6’ncı muhtarevini hafta sonu Döşemealtı’nda açacağız” dedi.
KIRCAMİ SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORUM
Topçular Mahallesi’nde bölgeyi de ilgilendiren Kırcami imar planlaması hakkında açıklamalarda bulunan Akaydın, bölgenin imar sorununu tek başına çözmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Akaydın, şunları söyledi: “Size karşı hep dürüst oldum. Bölge üst ölçekli planlarda tarım arazisi olarak geçiyor. Tarım arazisi özelliğini kaldırmadan alt ölçekli plan yaparsan mahkemeden döner. Zira Büyükşehir Meclisi’nden alt ölçekli planı geçirdik ancak mahkemeden döndü. İmar hukukunun, imar tekniğinin kuralları dahilinde vatandaşın talepleri doğrultusunda sorunu çözmek istiyorum. Ancak imar hukuku şu an buna izin vermiyor. İstediğinizi yapmaya hazırım ancak mahkemeden dönmeyecek bir şey olması gerek”
Bölgenin imara açılabilmesi için merkezi hükümetin bölge için tarım dışı kullanım ve kamu yararı kararları alması gerektiğini vurgulayan Akaydın şöyle devam etti: “Tarım Bakanlığı’na bağlı Toprak Koruma Kurulu diyecek ki burası tarım vasfını kaybetmiştir. İçişleri Bakanlığı da kamu yararı vardır diyecek. 2 yıl önce mahkemenin imar planını iptal etmesi üzerine Antalya Valiliği’ne yazı yazarak, Toprak Kurulu Kararı ve kamu yararı kararı alınması için gerekenlerin yapılmasını istedik. Bir sonuç alamadık. İçişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı topu birbirine attı. Sorunu yeni Valimize de ilettim. Şimdi tekrar yazı yazdık. İki yazı yazdım, uğraşıyorum, bastırıyorum ama cevap gelmiyor.”
Başkan Mustafa Akaydın’ın imar danışmanı Fahrettin Köken de Tarım Bakanlığı uzmanlarının yaklaşık 1600 hektarlık alanı kapsayan bölgenin sadece 100 hektarının tarım dışı kullanıma uygun olduğu yönünde rapor verdiğini belirterek, “Ancak yaklaşık 1500 hektarın ise verimli tarım alanı olduğu ve imara açılmasının mümkün olmadığı yönünde karar verdi. Bu raporlar çürütülmediği sürece, devletin yetkili bakanlıkları tarım dışı kullanılmasında sakınca yoktur demediği sürece kim olursa olursun burayı yerleşime açamaz” diye konuştu.
|