Cumartesi günü ilimize Başbakanın gelişiyle ilgili bazı anekdotları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malum il merkezinde 100 bin nüfusu olan mütevazi bir iliz. Stratejik konum olarak hem denizden hem de karadan Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan il olmamıza karşın sürekli beyin ve iş gücü göçü veren ender illerden birisiyiz…
Hal böyle iken ilimize gelen konuklarımızın da makamsal temsiliyet açısından fazlaca geliş-gidiş trafiği olmuyor. Olanda ancak seçim arifelerine rast geliyor. 2014 seçimleri öncesi de ilimize siyasi çalışmalar nedeniyle çeşitli partilerin üst düzey mensupları, milletvekili, bakan hatta genel başkan düzeyinde ziyaretçilerimiz oldu…
Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’da bu düzeyde bir ziyaret için partisinin ilk kongresine katılmak için geldi.
Özellikle ilçelerden gelen partililerin katılımıyla 3 bin kişilik 19 eylül kapalıspor salonu tıklım tıklım doldu ve çoğu partili içeri girmekte zorlandı.Tam bir karmaşa içerisinde delegelerin,basın mensuplarının ve partililer nereden gireceğiyle ilgili sorun yaşandı.Çünkü salonun yetersizliği görevlileri adeta çaresiz bıraktı.Zaman zaman partililerle, basın mensuplarıyla görevliler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.Salona giriş bazı partililer ve basın mensupları için hiçte kolay olmadı.
***
Sayın Başbakan Davutoğlu’nun gelişi ebetteki eski başbakan Erdoğan kadar coşkulu,heyecanlı olmadığını kabul etmek gerekir. Fakat önemli olan Başbakan Davutoğlu’nun seçim öncesi Giresun için vereceği mesajlar çok önem taşımaktaydı.
Sözlerine bütün ilçeleri tek tek sayarak başlayan Başbakan, Giresun’dan 4 milletvekili isterken, ne yazık ki aynı kararlılığı demiryolu konusunda gösteremedi.
Sadece Giresun’dan geçtiği için sahip olduğumuz Karadeniz Sahil Yolu’ndan, bütün illerle beraber Giresun’a kurulan üniversiteden övgüyle söz eden Başbakan Davutoğlu, partililerden bir grubun “Demiryolu istiyoruz” sloganını duyunca “İnşallah tren yolu, demiryolu için de ne yapacağımızı istişare ederek hep birlikte planlamasını yapacağız" cevabı benim için dikkat çekiciydi. Hatta kısa veya orta vadede umutsuz bir cevaptı.
Çünkü eski başbakan Erdoğan Giresun’a geldiğinde havaalanı için “yapacağız” demişti ve yapılmakta.
Oysaki demiryolu Giresun’un en az havaalanı kadar uzun yıllardır mücadelesini verdiği önemli bir proje.Demiryolu Giresun’u, İç Anadolu’ya bağlamakla kalmayacak makus talihini değiştirecek bir beklenti.
Başbakan Davutoğlu’nun umutsuz konuştuğu tek proje demiryolu değildi elbet.
Giresun için Güney Çevreyolu Projesi konusunda da “İnşalalh” demekle yetindi.
Demiryolu ve Güney Çevreyolu konusunda pek umutsuz konuşan Başbakan neyse ki Eğribel tüneli konusunda bu kadar umutsuz değildi. Eğribel yol projesinin ihalesinin yapıldığını belirten Başbakan Davutoğlu bu yolla Giresun’u, İç Anadolu’ya, Ak Deniz’e bağlayacaklarını söyledi.
***
Dolayısıyla Giresun bir seçim öncesi daha başbakan ağırladı.
Her zaman olduğu gibi salonlar, cadde ve sokaklar ilçelerden taşımayla gelen partilerle dolup taştı.
Aday adayı olanlar kendilerine ayrılan yerlerden ayrılıp bakanlarla görüşmenin bir fırsatını aradı.
Davutoğlu’nun söylemleri Erdoğan kadar salonu coşturmaya yetmese de cefakar ve fedakar partililer varlıklarıyla göz doldurdu.
Bunun karşılığında Giresun’dan 4’te, 4 milletvekili isteyen Başbakan Davutoğlu, hizmet konusunda pek cömert davranmadı.
|